Sociaal netwerk Twikie definitief 'beste alternatief voor Facebook'


Waarom jij zou moeten kiezen voor Twikie

.

Sociaal netwerk 'Twikie' definitief beste alternatief voor Facebook!

Een aantal dagen geleden blogde ik al over 'een aantal Nederlandse Sociaal Netwerken waarvan je het bestaan nog niet wist'.  In dit blogbericht zette ik enkele alternatieven voor Facebook en het oude Hyves op een rijtje. Een van de social networks die ik aanprijsde was Twikie. Om heel eerlijk te zijn vindt ik Twikie de leukste en de beste uit het hele rijtje, zeker gezien de plannen die er voor de komende tijd op de stapel van ideëen liggen.

Hoewel de mogelijkheden op dit moment nog enigszins beperkt zijn, heeft Twikie grootse plannen voor de toekomst.

Tot een aantal dagen geleden was het nog niet mogeljk om je profiel echt serieus te pimpen. Het was wel al mogeljk om een pagina-cover te uploaden en een persoonlijke achtergrond, maar sinds een dag of drie is er de mogelijkheid om dmv. CSS je profiel een GEHEEL unieke look te geven. Aanvankelijk was het helemaal niet de bedoeling van Twikie om deze mogelijkheid te implementeren, aangezien het eigenlijk een soort van Facebook kloon was, maar Twikie wil zich profileren en een goed alternatief vormen voor diegenen die iets anders zoeken.

 

 

Zoals je op het screenshot hierboven kunt zien heb ik mijn profiel op Twikie door middel van CSS een geheel unieke look gegeven. Deze look komt overeen met mijn persoonlijjke weblog, waardoor het mogelijk is om jouw Twikie profiel dezelfde stijl te geven als jouw persoonlijke website., waardoor het geheel mooi integreert met de unieke stijl van jouw website.

 

 

Bovenstaand screenshot geeft weer een geheel andere look weer.

Met CSS is werkelijk élk element van jouw pagina aan te passen en zijn er gekke trucjes mogelijk.

Nu snapt Twikie dat niet iedereen programmeer kennis heeft, terwijl wel iedereen zo'n mooi profiel wil.  Voorlopig is er dus alleen de mogelijkheid om dmv CSS je profiel te pimpen met het huidige systeem, maar na de update komt er weer een scala van nieuwe mogeljkheden bij.

Daarom zijn er voor de komende tijd de volgende plannen:

  • Een layout store. Er IS nu een heuse layout-store ( https://www.twikiestore.nl ), waar mensen zelf een mooie layout kunnen uitkiezen en deze dmv een simpele klik op de muisknop kunnen toepassen op hun profiel, waardoor zij niet hoeven te werken met ingewikkelde layout-codes die niet iedereen snapt, je hoeft alleen maar het pakketje te downloaden en de CSS code zit in het pakketje, welke je moet uploaden in je Dashboard. De meeste layouts zullen gewoon gratis zijn, maar er komen ook 'premium' layouts, die tegen een kleine betaling aan te schaffen zijn voor diegenen die werkelijk iets speciaals willen. Ook wordt het mogelijk voor mensen, die programmeerkennis hebben, hun eigen CSS-layouts aan te bieden en zo een klein centje bij te verdienen.
  • Een layout-generator: Zoals we die nog kennen van Hyves, waarmee het op een simpele wijze mogelijk wordt elk element van je profielpagina aan te passen, dus ingewikkelde programmeerkennis is niet meer nodig.
  • Groepen en pagina's pimpen:  Dezelfde mogelijkheid om je profiel te pimpen komt ook beschikbaar voor 'groepen' en 'pagina's
  • Widgets en gadgets: Er komen ook allerlei widgets en gadgets beschikbaar om je profiel nog unieker te maken, maar ook om jouw Twikie-updates op jouw site weer te geven.
  • Ook krijgt de site een nog mooiere look, er wordt gewerkt aan een mooier ontwerp en de indeling van de site gaat nog beter worden dan die nu al is.

Twikie biedt ook nog tal van mogelijkheden die je op andere social networks niet tegenkomt, zoals bijvoorbeeld een interne marktplaats en ook kun je er bloggen bijvoorbeeld.

Twikie wordt écht 'The new shit', omdat veel mensen al hebben aangegeven Facebook beu te zijn, want Facebook biedt je niet meer dan een koude, en statische pagina waar alles er hetzelfde uitziet. Op Twikie kun je jezelf zijn en je hoeft niet bang te zijn voor 'big brother' taferelen, en er wordt geen censuur toegepast op de dingen die jij post. Jouw content blijft jouw content en er wordt niet moeilijk gedaan over een 'ontbloot tepeltje' zoals op Facebook bijvoorbeeld wél het geval is.

In DIT BLOGBERICHT wordt jou uitgelegd hoe je met de huidige mogelijkheid zéf een mooie CSS-layout kunt toepassen op jouw persoonlijke profielpagina.

Kom je ergens niet uit? Dan is eigenaar Patrick altijd terwille om je te helpen  en jouw profiel te stylen en je hoeft meestal niet lang te wachten tot je hulp krijgt. Dat heb je op Facebook niet, toch? Elke wens is bespreekbaar.

Persoonlijk zit ik er aan te denken mijn Facebook pagina op te doeken omdat Twikie mij gewoon veel meer bevalt. Kom jij ook naar Twikie en neem jij ook jouw vrienden mee?

WWW.TWIKIE.NL

Reacties