Steemit ervaringen


Kun je slapend rijk worden met goede blogs bij Steemit?

.

Steemit is een site waar je kunt bloggen. Steemit staat voor kwaliteitsposts. Deze worden gepost op de blockchain. Eenmaal gepost kan dit niet meer verwijderd worden. Je hebt 7 dagen de tijd om de post aan te passen. Omdat verwijderen niet kan, kun je deze post of veranderen of leeg halen. Na 7 dagen krijg je het geld dat je hebt verdiend met die post uitbetaald (dat is een cryptomunt!).

 

Wie op Steemit rondkijkt ziet al snel dat er heel veel rotzooi staat.

Artikelen (posts) die zeker niet onder de noemer "kwaliteit" vallen. Er worden moppen, foto's, recepten en een hoop flauwekul zonder bron vermelding gepost.

Wie zich inleest ziet ook al snel dat het zeker niet de uitsluitend goede post zijn die veel geld binnen halen. Integendeel. Vaak staan er hoge bedragen onder flauwekul berichten. Hoe kan dat?

 

Wie denkt bij Steemit door het schrijven van goede artikelen beloond te worden komt bedrogen uit.

Alles draait om de contacten die je legt en mensen of groepen met veel geld! Ga je bij de groep dan stemmen zij op jou. De stemmen van de rijke Steemians (whales) zijn veel geld waard. Die van de nieuwkomers niets. Word je door een whale ontdekt dan kun je aardig wat geld binnen slepen.

 

Hoe kom je bij een groep?

Je kunt ontdekt, gevraagd of uitgenodigd worden of... jij betaalt. Je betaalt zodat mensen op jou stemmen!

Mocht je veel geld binnenhalen dankzij een bepaalde groep, dan is het ook de bedoeling dat jij een deel van die inkomsten ook aan die groep doneert.

De meeste landen (talen) zijn vertegenwoordigd. Je kunt dus in het Nederlands, Duits, Engels, Japans, Russisch enzovoorts schrijven. Hou er wel rekening mee dat de voertaal Engels is en je daarmee het grootste bereik hebt. De Nederlandstalige groep is niet groot.

 

Geld kun je verdienen door

- Reageren op berichten (posts) waar al een aardig geld bedrag bij staat (je deelt mee in de buit),

 

- Je stem (vote) te verhuren aan een of andere groep (bot),

 

- Deel te nemen aan wedstrijden (verhalen schrijven, foto's inzenden, zingen, enz enz) en daar een bedrag mee winnen,

 

- Een goede post schrijven die past bij een bepaalde (doel)groep. Gebruik je hun trefwoord (tag) kunnen zij je extra belonen/op je stemmen,

 

- Investeren (betalen) zodat een groep op jouw blogs gaat stemmen,

 

- Je artikel overal delen en via "bots" laten resteemen (herplaatsen) en hopen dat velen op jouw artikel stemmen.

Het schrijven van goede en lange artikelen heeft weinig zin als niemand je kent.

Het is beter je kort voor te stellen, te reageren op anderen en op zoek te gaan naar interessante wedstrijden (contests) en bijvoorbeeld interessante artikelen van een ander te "resteemen" (het liefst artikelen die geld opbrengen). 

Probeer de interessante bloggers te volgen. Stel vragen (zij helpen je beslist) en neem de tijd.

Zelf vind ik Steemit niet makkelijk, maar het is wel fijn om weer eens Engelstalig te bloggen en wereldwijd te praten en kijken. Iets wat mij via facebook nooit gelukt is. Ik ben niet van plan te gaan betalen om stemmen te krijgen. Of het echt mogelijk is om op eigen kracht "rijk" en "beroemd" te worden is nog maar de vraag.

 

Reacties


millie 2 jaren geleden

Ik heb er al een keertje naar gekeken. Maar kreeg ook de indruk dat je eerst wat bekendheid moet hebben om boven te komen drijven.
Ik ben meer een doener dan een schrijver.

 
 • Vind ik leuk
 • Liefde
 • HaHa
 • Wauw
 • verdrietig
 • Boos
 
Rudy Deelen 2 jaren geleden

Interessant ik had er nog nooit van gehoord.

 
 • Vind ik leuk
 • Liefde
 • HaHa
 • Wauw
 • verdrietig
 • Boos