BYE BYE FACEBOOK, TWIKIE IS THE NEW SHIT!


Nieuw sociaal netwerk Facebook alternatief Twikie gaat het helemaal worden!

.

Voor diegenen die nog nooit van Twikie hebben gehoord: Twikie is een nieuw initiatief van Patrick Visser, die Twikie heeft opgericht.

Twikie is een alternatief voor Facebook, een kloon van Facebook als het ware. De plannen voor Twikie zijn groots en hoewel het er nu nog een beetje 'knullig' kan uitzien in de ogen van sommigen en werken sommige functies nog niet naar behoren, de plannen voor Twikie voor de komende maanden zijn groots. Twikie verkeert nu nog in bétafase, tot alle schoonheidsfoutjes en kinderziektes zijn weggewerkt!

Er zijn echt serieuze en professionele plannen voor Twikie, het punt is alleen dat de site op dit moment door slechts één persoon wordt gerund, die dit is gestart als hobby en omdat hij graag de mensen een alternatief wilde bieden voor diegenen die het gedoe met de privacy op Facebook beu waren en voor diegenen die 'iets anders' zochten.

Er zijn vele leden die verwachten dat Twikie in één keer super perfect en professioneel is, maar hou in gedachten dat de site nu in béta fase is. Eerst moeten alle kinderziektes eruit en dat is géén sinecure als de je site helemaal in je uppie runt. Er is geen 1000-koppig team dat zorgt voor een 'killer-site',  alles wordt door één enkele persoon gedaan, en ik sta hem zo hier en daar bij als moderator en blogger voor de site. Bovendien moet Twikie nog groeien in bekendheid.

De afgelopen weken zijn er enorm veel leden bijgekomen en het ledenaantal groeit per dag exponentieel. Hou er ook rekening mee dat het voor elke nieuwe website moeilijk is om over de éérste duizend leden heen te komen, in het begin is het altijd rustig, zullen er veel mensen zijn die zeuren dat het nogal stil is, en er kunnen niet in één keer miljoenen leden zijn, zeker wanneer er het kapitaal niet is om grootse reclame campagnes te starten. Jij zult dus mee moeten helpen om Twikie bekendheid te geven door te proberen jouw vrienden over te halen om lid te worden en hen dit verhaal te vertellen! En jij zult zelf jouw eigen Twikie-profiel moeten promoten, hetzij via jouw eigen website , hetzij via de andere sociale media waarvan je momenteel lid bent.

Momenteel is het al zo dat je dmv CSS je profielpagina een geheel eigen stijl kunt geven. In de Twikiestore kun je alvast een layout uitkiezen. Staat jouw smaak layout er nog niet bij? Wacht dan gewoon even tot er iemand komt die wel iets leuks maakt dat jou bevalt!

Er komt in de toekomst een layout-generator maar er is op dit moment zoveel werk te doen dat jullie daar even op zullen moeten wachten! In ieder geval kún je alvast jouw profielpagina een mooie, eigen stijl geven met CSS en dat kan op FACEBOOK en al die andere Facebook-alternatieven NIET! Hou dat even in gedachten , ook al heb jij géén kennis van CSS.

Om eerlijk te zijn vond ik de actie van Arjan Lubach met zijn 'Bye bye Facebook' actie wel stoer, want het vergt toch best wel moed om je af te melden van Facebook als dat jarenlang jouw enige hang-out mogelijkheid is geweest. Nu is er Twikie als alternatief en op Twikie wordt jouw privacy wél gerespecteerd en op miljarden-bedrijf Facebook NIET! Daarnaast probeert Twikie jou ook niet hardnekkig vast te houden als je de site wil verlaten door je lastig te vallen met allerlei dingen als 'Als je Facebook verlaat zul je al je foto's en vrienden kwijt raken, weet je zeker dat je Facebook wil verlaten?'. Je kunt je simpelweg afmelden en that's it. Twikie zal niet proberen jou als lid vast te houden als je dit niet wil!

Plannen voor de toekomst van Twikie:

- Livestreams via profiel timeline worden mogelijk

- Webcam chatten via de messenger wordt ook mogelijk

- De site krijgt een nieuw, en cool uiterlijk

- De kinderziektes en bugs worden verwijderd

Toch wel redenen om het eens een kans te geven, vindt je niet?

Mocht je het 'stil en saai' vinden? Nogal wiedes als je niet veel vrienden hebt toegevoegd op Twikie, je zult regelmatig moeten zorgen voor nieuwe volgers, door interessante posts te plaatsen of in de ledenlijst te zoeken naar nieuwe vrienden, aktief deel te nemen aan de groepen of pagina's, alleen op die manier krijg je een actieve 'interactie'.

Verder nog even deze mededeling voor diegenen die het lastig vinden om je apart aan te moeten melden voor de Twikiestore en de Twikie Helpdesk:

- De Twikiestore is een APARTE website, voor diegenen die graag een layout willen hebben, het is een extern initiatief en kan NIET intern binnen Twikie, momenteel kun je er dus (nog) niet lid worden met je Twikie account, wie weet dat dit in de toekomst mogelijk zal worden, maar momenteel is dit nog niet mogelijk.

- Ook de Twikie Helpdesk is een APARTE site, waarvoor je je dient aan te melden als je een technische vraag het of een hulp-ticket wil indienen. Het is maar een kleine moeite om je aan te melden, alleen een profielnaam en email is nodig om lid te worden.

Er is NIEMAND die jou verplicht om op beide sites (Twikie store en Twikie Helpdesk) aan te melden, maar als je een LAYOUT wil of een technische hulpvraag hebt, dan moet je je gewoon even aanmelden, en het is zó gepiept! Daarnaast zit ik er ook niet op te wachten om overwerkt te raken door elke vraag van ieder lid persoonlijk te moeten beantwoorden, ik zou er een dagtaak aan hebben, hiervoor is echt de HELPDESK in het leven geroepen.

Wil je het eens proberen? Wordt dan lid op WWW.TWIKIE.NL

Reacties