Verhalenvertellers

Verhalen: oude, nieuwe, korte of lange. Het valt of staat met hoe het wordt verhaald. Een goede verhalenverteller maakt van het saaiste verhaal nog een avontuur.

Er zijn (tegenwoordig) heel wat mensen die schrijven, maar niet elk verhaal is pakkend geschreven.

Er zijn heel wat boeken waar je met geen mogelijkheid door komt.Zelfs de spannendste boeken kunnen hele saaie stukken hebben. Een schrijver van een goed boek is niet per definitie ook een goede verhalenverteller. Dit heb ik meerdere keren mee gemaakt. Appie Baantjer (zie foto) kon wel goed voorlezen en vertellen. Juist daarom ben ik zijn boeken gaan lezen.

 

Een verteld verhaal klinkt ook heel anders dan een verhaal dat je zelf leest.Een goede verhalenverteller is nooit weg. Ik ben er dol op.

Op internet kom je ze ook tegen al is het soms wel zoeken. Mensen die heerlijk beeldend, vaak ook met de nodige humor, schrijven en bij wie je ook geniet van hun reacties. Ook dat zijn verhalen op zich.

De verkoop van boeken daalt flink.Het aantal mensen dat leest (pc, tv daarvoor uit laat) ook. Het internet wordt vol geschreven. We schrijven met ons allen wat af. Voor wie doen we dat? Ons zelf?

Voor meer leesplezier over de verhalenverteller zie HIER

 

Afbeelding thumbnail: tv tropes