Auto gezocht


Ik ga op zoek naar een andere auto. Het moet er nu van komen anders kan Bruin de kar straks niet meer trekken. Het zou prettig zijn als Beun de Haas zich niet laat zien

.

Het is tijd voor een andere auto.Ik rij in een mazda station. Inmiddels 1 jaar langer dan gedacht. Het idee was destijds een auto zoeken met trekhaak zodat ik zelf kon verhuizen (met hulp van vrienden die zich niet alleen suf gesleept hebben, maar ook de huur van een busje geregeld hadden).

De mazda heb ik bij oplichter H. ten Oever in Didam gekocht.Die dacht: "dat stomme wijf heeft een auto nodig, dus ik smeer haar die schade auto met een kapotte radiateur aan en zeg dat hij in uitstekende staat is en van de hand gedaan, omdat de eigenaar nogal veel km's rijdt en een diesel voordeliger is."
Beun ten Oever maakte ook nog de lollige opmerking dat ik er misschien zelfs wel mee naar het buitenland kon.

De auto was net APK gekeurd dus had enigszins in orde moeten zijn.Om hem rijklaar te laten maken had ik nog zo'n 300 euro extra betaald.
Wat zal Beun zich suf gelachen hebben. Het hele bedrag contant in het handje. Boekje van de auto niet mee gegeven (hij zat er zo leuk mee te zwaaien) en weer een schade auto minder.

Binnen een uur zat ik zonder koelvloeistofen ook de rest van de potjes bleek niet echt bijgevuld (deze stomme trut kijkt namelijk zelf de boel na voor vertrek).
Uiteindelijk bleek de radiateur stuk te zijn. Er zat een mooie deuk in. Zo'n deuk die je alleen krijgt als je frontaal ergens tegenaan rijdt! Gelukkig kende "de stomme trut" net iemand die een nieuwe kon inbouwen en kostte dit geintje maar 70 euro.
Daarna zijn er nog wat extra dingetjes aan gedaan. Nieuwe ruitenwissers, nieuwe gasveren achterklep, de distributieriem (alleen de riem betaald), nieuwe accu, beurt gehad en nieuw oliefilter en een schokdemper rechtsvoor vervangen.
Door de aanrijding zijn de ooit bijgewerkte butsen nu zichtbaar, want de lak bladdert af, maar schoongewassen blijft het toch een glimmert.


Waar is zeker dat het een goede auto is.Weer of geen weer hij start altijd (ja zelfs bij -23°C en kouder!)
De reden dat ik nu toch naar een andere auto uitkijk is omdat de wegenbelasting nogal hoog is. Per kwartaal zou ik ca 80-100 euro goedkoper uit kunnen zijn en voor wie van 30 euro per week met gezin leeft is dat geld welkom. Nu is het dus de vraag wat voor auto?

Mijn budget is niet groot en mijn kinderen worden groter.Ik rij voornamelijk kleine afstanden, maar een paar keer per jaar zit ik ook 24 uur in de auto en dan wil ik niet van de weg geblazen worden of op een houten plank zitten. In geval van nood moet ik ook een hond mee kunnen nemen (naar de dierenarts bijvoorbeeld) dus een 3 of 5 deurs is gewenst.
Een trekhaak zou ik eigenlijk ook willen. Dit betekent toch een stukje onafhankelijkheid (of een hondenkar) in geval van nood.

De komende weken ga ik dus op marktplaats kijken of er iets aan mijn eisen voldoet en een lijst opzetten met waar op te letten tijdens de bezichtigingen en proefritten.

Reacties