Reïncarnatie: Anne

Als reïncarnatie bestaat wat is dan de bedoeling daar van en is reïncarnatie alleen weggelegd voor beroemdheden?

Ik zal het maar eerlijk zeggen ik heb helemaal niets met Anne Frank.Ik vind ook aan haar dagboek "Het achterhuis" niets aan al moest ik het verplicht lezen. Dat verplicht lezen is nu blijkbaar een heel stuk minder. Mijn kinderen moesten dit soort boeken niet lezen. De tweede wereldoorlog speelde bij hun al (ca 18-15 jaar terug) geen rol meer op school, ondanks dat wij in Wageningen woonden waar toch wel eea gevierd werd.

Gisteren las ik een blog over de reïncarnatie van Anne Frank.Ja ik geloof in reïncarnatie, maar van dat blog werd ik wat kregelig. Dit zal mede zijn door de schoolimprent en mede door het feit dat een paar opmerkingen mij irriteerden.
O.a. dat Barbo Karlén (de reïncarnatie van Anne Frank) naar Californië is verhuist omdat niemand haar geloofde. Zij was toen ca 40 jaar en ik krijg acuut visioenen van mijn moeder die op die leeftijd als een driftig, klein kind stond te stampvoeten en ook verhuisde omdat niemand haar geloofde (en moest).

Wie op jonge leeftijd al veel boeken heeft gepubliceerd, heeft volgens mij ruimschoots de mogelijkheid om zijn zegje aan de wereld te doen.In hoeverre is het dan belangrijk van wie je de reïncarnatie bent? Gaat het niet juist om je eigen ontwikkeling? Is het niet genoeg wonderkind te zijn, vele boeken te publiceren, de wereld rond te reizen en ook nog eens te kunnen profiteren van alle ervaringen uit een eerder leven?

Voor mij heeft het er alle schijn van dat dit wonderkind ergens is achter gebleven in de (sociale en emotionele) ontwikkeling. Ondanks haar bekendheid snakt zij naar (h)erkenning. Mijn vraag is dan ook weer: hoeveel (h)erkenning moet een mens hebben om tevreden te zijn?

Ook Anne kreeg de (h)erkenning al was het na haar dooden kan het nu nog weinigen iets schelen. De wereld is tenslotte veranderd en Vaderlandse geschiedenis telt in Nederland niet meer.

En voor ik het vergeet... ook Anne moet de reïncarnatie van iemand geweest zijn. Net als wij allemaal. Reïncarnatie is tenslotte niet alleen voor beroemdheden weggelegd.

 


 

Kort rond kijkend op internet kom ik meerdere beroemdheden tegen die gereïncarneerd zijn. Er zijn hele boekwerken over geschreven. De een blijkt al geboren te zijn vlak na het overlijden en de ander doet er jaren of eeuwen over. Wie hierin geïnteresseerd is kan daar genoeg informatie vinden.