Twikie voor smartphonegebruikers

Kun je wel op Twikie met je smartphone? Waar zijn die leden of geven ze het allemaal op omdat de mogelijkheden beperkt zijn?

Ik ben nog niet zo lang bij Twikie en worstel hier wat rond op mijn telefoon. Dat is beslist behelpen en veel kan niet en van wat er wel kan heb ik (nog steeds) geen kaas gegeten.

Onlangs schrok ik nogal van een aantal berichten over jongeren die afhaken (en ook ouderen) omdat het vies tegenvalt om te bloggen via de telefoon. Dit klopt. Ik weet er alles van (niet alleen hier maar ook elders).

 

Jammer is inderdaad dat Twikie gemaakt is voor de desktop.Ik hoop dat hier wat aan gaat veranderen, want de desktop is uit net als het tablet. Twikie is nieuw en zou dus moeten inspelen op de nieuwe trend, de "jeugd", dus de smartphone gebruikers (hoera ik hoor nu ook bij de jeugd). Echt welkom voel ik mij ook niet als ik te horen krijg dat het niet de bedoeling is om de telefoon te gebruiken.

 

Omdat Twikie vriendelijk oogt en toch een aantal voordelen op andere sites heeft, waardoor een blog plaatsen in korte(re) tijd kan (ook al zie je weinig) blijf ik nog een poosje hangen.Ik ben een hardnekkig type en geef niet snel op. Zo kun je in Twikie een al opgemaakte tekst inclusief links inlezen. Dat scheelt al heel veel tijd en ergernis. Inlezen (paste) gaat het snelst door in het tekstvak een paar letters te typen, deze selecteer je en paste en klaar.

 

De beschrijving moet aan een minimaal aantal woorden voldoen.Er is geen teller en het aantal woorden wordt niet aangegeven. Ook kan er niets aan het lelijke uitvullen van de tekst veranderd worden.

 

Het inlezen van een afbeelding kan een probleem zijn omdat het invoegvenster niet te zien is.Lukt het wel lees dan een afbeelding in die al op maat is. De afbeelding kan op de telefoon er langgerekt/samengeperst uitzien maar hoeft dit op de pc ook niet te zijn (controleer eens via "desktop versie aanvragen"). Een fraai gezicht voor telefoongebruikers is het echter niet.

 

De thumbnail zou de gekozen afbeelding eigenlijk op maat moeten maken.Helaas is dat niet het geval zoals je bij mijn eerdere blog kunt zien. Er wordt een deel van de afbeelding genomen. Niet echt een fraai gezicht. Hoe groot de maximale afbeelding moet zijn is mij onduidelijk.

 

Maak je tekst vetgedrukt? Dan moet de daarop volgende tekst gelijk hieraan vastgeplakt worden dus zonder spatie! Anders krijg je ook na vetgedrukte tekst weer veel ruimte.

 

Het lukt mij nog niet echt om Twikie-leden of hun blogs te vinden.Ik lijk steeds dezelfde blogs te zien als "onlangs" geplaatst en dat is vaak van dagen/weken terug. Dat zet tot denken.

Gisteren kwam ik echter, al rond rommelend, een paar leuke blogs (of zijn het "wat doe jij op dit moments") die toch nieuw waren. Hoe deze te vinden en daar op te reageren als je ze niet zo tegen komt? Ik werk daar nog aan dus iedereen die mij heeft toegevoegd nog wat geduld.

Met het openen en inlezen van het postvak heb ik namelijk ook moeite, maar ik vermoed dat het deels aan de telefoon ligt en wie weet ook de internet verbinding.

 

Zelfs als hier maar 500 leden zijn en 10-20 leden dagelijks iets schrijven(blog, quote, groet, overpeinzing, tip, weetje, mop, of...) dan zouden er toch al aardig wat berichten te zien moeten zijn waarop weer reacties komen en het balletje dan weer gaat rollen. Al die contacten komen dan vanzelf. Laten we gezellig samen Twikie spelen en uitpuzzelen. Ik ben in ieder geval blij met alle reacties, tips en links.