Twikie voor smartphonegebruikers


Kun je wel op Twikie met je smartphone? Waar zijn die leden of geven ze het allemaal op omdat de mogelijkheden beperkt zijn?

.

Ik ben nog niet zo lang bij Twikie en worstel hier wat rond op mijn telefoon. Dat is beslist behelpen en veel kan niet en van wat er wel kan heb ik (nog steeds) geen kaas gegeten.

Onlangs schrok ik nogal van een aantal berichten over jongeren die afhaken (en ook ouderen) omdat het vies tegenvalt om te bloggen via de telefoon. Dit klopt. Ik weet er alles van (niet alleen hier maar ook elders).

 

Jammer is inderdaad dat Twikie gemaakt is voor de desktop.Ik hoop dat hier wat aan gaat veranderen, want de desktop is uit net als het tablet. Twikie is nieuw en zou dus moeten inspelen op de nieuwe trend, de "jeugd", dus de smartphone gebruikers (hoera ik hoor nu ook bij de jeugd). Echt welkom voel ik mij ook niet als ik te horen krijg dat het niet de bedoeling is om de telefoon te gebruiken.

 

Omdat Twikie vriendelijk oogt en toch een aantal voordelen op andere sites heeft, waardoor een blog plaatsen in korte(re) tijd kan (ook al zie je weinig) blijf ik nog een poosje hangen.Ik ben een hardnekkig type en geef niet snel op. Zo kun je in Twikie een al opgemaakte tekst inclusief links inlezen. Dat scheelt al heel veel tijd en ergernis. Inlezen (paste) gaat het snelst door in het tekstvak een paar letters te typen, deze selecteer je en paste en klaar.

 

De beschrijving moet aan een minimaal aantal woorden voldoen.Er is geen teller en het aantal woorden wordt niet aangegeven. Ook kan er niets aan het lelijke uitvullen van de tekst veranderd worden.

 

Het inlezen van een afbeelding kan een probleem zijn omdat het invoegvenster niet te zien is.Lukt het wel lees dan een afbeelding in die al op maat is. De afbeelding kan op de telefoon er langgerekt/samengeperst uitzien maar hoeft dit op de pc ook niet te zijn (controleer eens via "desktop versie aanvragen"). Een fraai gezicht voor telefoongebruikers is het echter niet.

 

De thumbnail zou de gekozen afbeelding eigenlijk op maat moeten maken.Helaas is dat niet het geval zoals je bij mijn eerdere blog kunt zien. Er wordt een deel van de afbeelding genomen. Niet echt een fraai gezicht. Hoe groot de maximale afbeelding moet zijn is mij onduidelijk.

 

Maak je tekst vetgedrukt? Dan moet de daarop volgende tekst gelijk hieraan vastgeplakt worden dus zonder spatie! Anders krijg je ook na vetgedrukte tekst weer veel ruimte.

 

Het lukt mij nog niet echt om Twikie-leden of hun blogs te vinden.Ik lijk steeds dezelfde blogs te zien als "onlangs" geplaatst en dat is vaak van dagen/weken terug. Dat zet tot denken.

Gisteren kwam ik echter, al rond rommelend, een paar leuke blogs (of zijn het "wat doe jij op dit moments") die toch nieuw waren. Hoe deze te vinden en daar op te reageren als je ze niet zo tegen komt? Ik werk daar nog aan dus iedereen die mij heeft toegevoegd nog wat geduld.

Met het openen en inlezen van het postvak heb ik namelijk ook moeite, maar ik vermoed dat het deels aan de telefoon ligt en wie weet ook de internet verbinding.

 

Zelfs als hier maar 500 leden zijn en 10-20 leden dagelijks iets schrijven(blog, quote, groet, overpeinzing, tip, weetje, mop, of...) dan zouden er toch al aardig wat berichten te zien moeten zijn waarop weer reacties komen en het balletje dan weer gaat rollen. Al die contacten komen dan vanzelf. Laten we gezellig samen Twikie spelen en uitpuzzelen. Ik ben in ieder geval blij met alle reacties, tips en links.

Reacties


Patrick 3 jaren geleden

Beste Kitty Wu,
Graag wil ik even meer duidelijkheid geven over het volgende. En om verkeerd geïnformeerde ervaringen los te laten zal ik even wat duidelijk hierover.

Opmerking : Jammer is inderdaad dat Twikie gemaakt is voor de desktop
Antwoord : Hierover ben je totaal verkeerd geïnformeerd want Twikie is op bijna alle fronten geheel gebouwd voor zowel Desktop, Mobile en Tablet apparaten. Ik zelf en vele anderen kunnen dit onderbouwen dat het prima werkt, Sterker nog we hebben zelfs de app functionaliteiten toegepast speciaal voor mobiele gebruikers en wij zijn daarin een v/d weinige die dat hebben. Dus als het bij jou niet mocht lukken dan zou ik eerst eens een Ticket aanmaken via www.tecdesk.nl want het probleem kan ook Lokaal liggen zoals, een te oude Mobile telefoon / Tablet, een verkeerd ingestelde telefoon / Tablet, en de browser etc. Wij zijn zeker wel bereid je hierbij te ondersteunen.

Opmerking : Omdat Twikie vriendelijk oogt en toch een aantal voordelen op andere sites heeft, waardoor een blog plaatsen in korte(re) tijd kan
Antwoord : Wat fijn dat je ondervind dat Twikie zo vriendelijk oogt en voordelen hebt op andere sites, echter is twikie niet als primair een blog site te noemen dus heeft ook al die benodigde functies niet. We hebben wel deze functie ingebouwd maar niet alles is natuurlijk mogelijk met bloggen net als een echt blog site zoals Wordpress etc. Dus we proberen we goed mogelijk alle functies serveren.

Opmerking : De beschrijving moet aan een minimaal aantal woorden voldoen.
Antwoord : Dat klopt. Maar de bedoeling van een beschrijving is dan ook om op de Index van de blog blokjes een mooi layout te behouden zodat het niet een warboel wordt. En dit hoort nu eenmaal bij het Systeem. Zo heeft ieder Systeem zijn instellingen en benodigdheden. Als je het hebt over de Inhoud van een blog, dan is het zeker wel mogelijk om het uitvullen te formatteren zoals met wel. Echter zit er een Wysig editor ingebouwd om juist deze mogelijkheid te bieden. (Dit is alleen van toepassing op het Bloggen en niet op een post schrijven dus dat is me een beetje onduidelijk)

Opmerking : Het inlezen van een afbeelding kan een probleem zijn omdat het invoegvenster niet te zien is
Antwoord : Ook dit is te betwisten en ook verwijs ik je wederom naar het eerst blok / antwoord Hardware en gebruik.

Opmerking : De thumbnail zou de gekozen afbeelding eigenlijk op maat moeten maken
Antwoord : Ook dit is weer een situatie waarover mensen heel snel verkeerd geïnformeerd raken, Dit is niet jou aan te rekenen maar dat woord "Thumbnail"gaan we inderdaad veranderen in Header afbeelding. Dit is inderdaad wel beter omdat de header die men upload automatisch op maat word gesneden door het systeem. Dus is het van belang dat je minimaal een Foto/afbeelding upload van 600px bij 300px. dan zit je altijd goed. Ook zal ik een juiste omschrijving plaatsen op www.tecdesk.nl zodat mensen ook daar meer informatie over kunnen vinden.

Verder hoop ik je op een aantal dingen duidelijkheid te hebben gegeven en als extra tip wil ik je toch meegeven indien er probleem is of vraag met betrekking tot het gebruik van Twikie, eerst, de helpdesk / database te benaderen om te kijken of daar je antwoord als niet eerder in behandeld, is dat niet het geval dan een ticket aan te maken. Ik heb gekeken on de ticket service maar heb helaas niets kunnen vinden die betrekking hebben op je vragen . graag verwijs ik dan naar de site : https://www.tecdesk.nl

Met vriendelijke groet,

 
 • Vind ik leuk
 • Liefde
 • HaHa
 • Wauw
 • verdrietig
 • Boos
 
Zohra Boelhouwers 3 jaren geleden

Goed dat je dit soort kritieken geeft, zo kan Twikie er iets aan doen. Om echt een actief blog te hebben moeten er echt duizenden leden zijn. Vanaf volgend jaar komt er een serieuze ledenwerf campagne en reklame spots maar tot die tijd moeten eerst alle kinderziektes eruit. Twikie is eigenlijk nog in Béta fase, tot nu toe is er alleen een handjevol mensen dat er gebruik van maakt en deze fase is er juist om dit soort kritieken te krijgen. Misschien zou je het eens met de Twikie APP moeten proberen want die is er ook? ik heb hem zelf nog niet gebruikt maar misschien gaat het bloggen beter via de app? Ik heb dit in ieder geval gerapporteerd maar heb vertrouwen, alles kan niet in één keer goed zijn ;) Hou er rekening mee dat Twikie momenteel slechts door één persoon gerund wordt , vanaf zijn zolderkamertje ;) Er is geen enorm team van mensen dat werkt aan een 'killer website', maar de plannen zijn groots en serieus. Dit is nog maar het begin! Ik help zelf mee als moderator en promoot het hier en daar om de eerste gebruikers binnen te halen maar aan al die dingen die jij opnoemt wordt echt gewerkt! Heb geduld!

 
 • Vind ik leuk
 • Liefde
 • HaHa
 • Wauw
 • verdrietig
 • Boos