Carina wilde niet sterven


Hersendood is niet dood en omkeerbaar. Carina haar organen waren al geoogst als zij niet op tijd zelf uit de coma was gekomen.

.

Wat ook je keuze is, wel of geen donor zijn. Wel of geen organen accepteren, deze keuze moet op eerlijke informatie gemaakt worden.

 

De meest gevraagde organen zijn nieren en lever. De grootste vraag hier naar is het gevolg van een ongezonde levensstijl. De donatie kan dus voorkomen worden.

Met een donororgaan word je niet oud. Er is vaak meer dan 1 orgaan nodig, dus meerdere donoren. Meerdere mensen die levend gevild moeten worden om 1 persoon te redden.

 

Lever en nier kunnen bij leven geschonken worden door bekenden, maar ook veel arme mensen verkopen een nier. Niet uit naastenliefde, maar pure armoe.

Na de dood worden geen organen afgestaan. De donor leeft nog en wordt levend gevild. Er wordt een middel gegeven om te verlammen en eventueel een pijnstiller.

 

Het handelen in organen is iets dat al jaren gebeurt en er wordt flink geld mee verdiend. Mensen/toeristen worden daarvoor rustig gevild en voor dood achter gelaten.

Voor ziekenhuizen/specialisten telt de donor niet, maar de wachtlijst. Wie als potentieel donor wordt gezien krijgt niet de noodzakelijke medische hulp. Het leven van deze persoon telt niet. De noodzakelijke medische zorg wordt geweigerd.

 

Het onderstaand geval staat niet op zichzelf. Hersendood is niet dood en omkeerbaar (door gelijk handelen, het toedienen van hormonen en vitamine D bijvoorbeeld en het achterwege laten van de apneu test waardoor hersenweefsel opzettelijk beschadigd wordt).

 

Op 16 oktober 2011 belandt Carina na een ernstig ongeluk in het ziekenhuis in het Deense Aarhus. De artsen constateren ernstig hersenletsel en achten het intreden van de hersendood onvermijdelijk. 

Carina’s ouders stemmen in met de donatie en transplantatie van de organen van hun dochter. Het hele proces is vastgelegd door een camera van de Deense televisie die juist op dat moment een documentaire in het ziekenhuis maakt over orgaandonatie. 

De ouders van Carina krijgen te hore dat er absoluut geen hoop meer is voor hun dochter. En mocht ze tegen alle verwachtingen in toch nog uit haar coma ontwaken, ze zeer zwaar gehandicapt zal zijn en geen menswaardig bestaan zal kunnen leiden.

Mede op grond van deze diagnose stemden de ouders van Carina in met de orgaandonatie. Maar kort daarop gebeurt er een wonder: Carina ontwaakt uit haar diepe coma en herstelt zich wonderbaarlijksnel. Ze leert opnieuw praten, eten en lopen. Enkele maanden later rijdt Carina weer op haar paard. 

Wil je meer over Carina weten kijk dan HIER.Hier is ook de docu te zien.

Informatie over de behandeling bij de verklaring "hersendood" vind je HIER

Reacties