Foto collage maken

Een foto collage is een verzameling foto's bij elkaar geplakt.

Foto collages vind ik niet mooi.Er was een tijd dat zij heel erg in waren. Je zag ze overal hangen tot op de wc aan toe. Op prikborden en in lijsten zag je een ratjetoe aan foto's met zelfs uitgeknipte figuren of hoofden hier overheen geplakt.

 

De foto collage is aan mij niet besteed. Ik vind het lelijk. Het haalt de kracht van een foto weg als deze opgaat in een verzamel gezicht.

Een paar maal per jaar word ik verblijd met een foto collage op mijn slimme telefoon. Met dank daar aan heb ik nu ook de app Photogrid.Deze gebruik ik met name om de resolutie van een foto te verminderen en mijn naam op een foto te zetten (Photogrid staat er dan ook op). Het bewerken van foto's is niet aan mij besteed.

 

Met zo'n app is de schaar verleden tijd. Je kiest een paar foto's, maakt de randen wat anders, geeft ze een kleurtje en typt er een tekst op. Je kunt er ook nog een emoticon of sticker op "plakken" (gruwel).

 

Onlangs heb ik mij laten verleiden om deel te nemen aan een "foto collage uitdaging".Ik heb Photogrid dus maar in gezet. Het resultaat kun je HIERzien.

 

Heb je tips voor het maken van wel een mooie foto collage of een andere app hoor ik ze graag. Wel een die een leek zoals ik ook begrijpt (ik ben anders denkend dus wat voor jou logisch is, is voor mij niet logisch).