Burenoverlast


Wat doe jij als de buren je het leven verzuren?

.

In de afgelopen 3 dagen hoorde ik dramatische verhalen van mensen die overlast hebben van hun buren.

 

Dat ik dat als alleenstaande vrouw (en moeder) ervaar ben ik in de loop van de jaren haast "normaal" gaan vinden.De alleenstaande vrouw zit volgens veel mannen vast om sex verlegen en is erg "blij" met deze gratis te verstrekken aan elke engerd die zich aandient. 

 

De alleenstaande vrouw is voor "getrouwde" vrouwen vaak een bedreigingen moet weggepest worden. Zeker als zij ook nog eens werkt, alles ogenschijnlijk op rolletjes loopt én die vrouw zich ook nog wat kan veroorloven (werkster, auto, oppas, vakanties).

In al die jaren (35) dat ik zelfstandig woon ben ik maar 3 uitzonderingen tegen gekomen en met twee stellen heb ik nog steeds goed contact.

 

Je even netjes voorstellen als je ergens nieuw komt wonen is tegenwoordig eerder uitzondering dan regel.Een goede start denk je dan als jouw nieuwe buren dat doen. Als zij zelfs zeggen dat zij wat overlast kunnen veroorzaken door het klussen. En natuurlijk accepteer je dat dan ook. Zelfs een maand of langer zelfs. Ook op idiote tijdstippen, al heb jij je (nacht)rust hard nodig. En dan blijken de buren luidruchtige, egotrippende feestbeesten te zijn die vinden dat zij na het klussen tot 20 uur, alle recht hebben tot 4 uur 's morgens te feesten.

 

Opvallend is dat jouw recht voor de buren, je hebt de hele dag en avond pijngeleden en wilt graag wat slapen, dan weer niet geldt.

 

Daar zit je dan in je koopwoning en je kunt geen kant op. Hoe pak je zoiets aan?

 

Een vriend van mij lijdt ook al jaren onder de terreur van buren.En nee hij verbeeldt zich dat niet en is ook niet paranoïde. Hij heeft een pestkop (bully) naast zich wonen die er behagen in schept hem kapot te maken en het lijkt er op dat dit gaat lukken.

 

Naar aanleiding van bovenstaande verhalen heb ik een overzicht gemaakt van de buren die ik in al die jaren heb gehad. Een troosteloos overzicht van de terreur die ik mij moest laten welgevallen om de "lieve vrede" te bewaren. Een "vrede" die er nooit was, hoe onopvallend ik ook leefde, op mijn tenen liep en hoeveel ik ook slikte en pikte.

Hier ging en gaat het om het recht van de sterkste. Dat was/is, zowel in mijn geval als bovenstaande gevallen, degene die zich het meest laat gelden. 

 

Mijn overzicht kun je HIERlezen.

 

Zelf slachtoffer van burenterreur (geweest)? Ik hoor graag hoe jij hier mee omgaat.

 Lees HIERhet pestgedicht

Het leed dat nieuwe buren heet-1

Het leed dat nieuwe buren heet-2

Reacties