DELETE FACEBOOK


Tijd om echt weg te gaan bij FACEBOOK?

.

Sinds een tijdje is mijn website geblokkeerd op Facebook. Ik kan gewoon simpelweg niet meer de link naar mijn site of DELEN van mijn site delen op Faebook. Zodra ik een bericht vanaf mijn website probeer te plaatsen op Facebook krijg ik een melding: 'Dit bericht is in strijd met de richtlijnen van onze community'Ik had hier al eerder over geblogged.

 

Deze zaken hebben mij ernstig aan het denken gezet. Ik heb al eerder lopen gillen dat ik wilde weggaan bij Facebook. Maar omdat ik daar een aantal vrienden heb die ik niet wil missen, heeft het mij weerhouden om mijn account bij Facebook op te zeggen, mede omdat ik daar ook lid ben van enkele leuke groepen waar ik bijvoorbeeld mijn creatieve ideëen deel.

Het nadeel is echter: Wanneer mensen mij vragen of ik een website heb waar ze meer over mij kunnen lezen, dan kan ik enkel zeggen: 'Ja, die heb ik maar ik kan hem hier niet delen, want Facebook blokkeert het verkeer naar mijn website TOTAAL'.

Wat de reden van deze blokkade is heb ik tot op heden niet kunnen achterhalen. Ik heb hun richtlijnen doorgelezen en kan werkelijk NIETS bedenken wat er mankeert aan mijn website dat tégen de richtlijnen van Facebook in gaat.

Ik vraag me af of ik nog wel onderdeel wil zijn van zo'n arrogant MONSTER. Want wanneer je om hulp vraagt kun je geen echt persoon te spreken krijgen maar krijg je een automatisch gegenereeerd antwoord: 'Wij gaan je bericht bekijken en herbeoordelen'. Ok, dat DOEN ze dan maar dan nog weet ik niet WAT er mis is met mijn website. Er staat geen porno op, geen auteursrechterlijk beschermd materiaal, geen illegale zaken. Ik heb gewoon het idee dat er iemand is die de pik op mij heeft en mijn berichten rapporteert als SPAM, en Facebook blokkeert dan als een kip zonder kop de links naar mijn website.

Heeft het nog wel nut om lid te zijn van een medium waarop je jouw content niet kan delen? Aangezien er nu heel veel alternatieven zijn voor Facebook waarop ik mijn content WEL kan delen? Twitter heeft geen problemen metmijn website, Pinterest ook niet en andere social media zoals TWIKIE en MEWE

Toch is (helaas maar waar) Facebook hét medium waarop bezoekers van jouw site jouw spulletjes willen delen, je bent dus helaas wel afhankelijk van Facebook. Maar ik wil dat niet meer zijn.

Nu heb ik eens rondgekeken op Google en nu schijnen er meer mensen te zijn die hetzelfde probleem ervaren met een blog dat gehost is op BLOGGER / BLOGSPOT Misschien is er iets (technisch gezien) met hun blogs waardoor Facebook BLOGGER-blogs blokkeert?

Anyway, ik heb geen zin om wéér een nieuwe website te bouwen, ik ben zo blij met hoe MIJN WEBSITE er nu uitziet en ben er beretrots op. Ik wil niet overstappen naar WORDPRESS omdat ik dit simpelweg niet kan betalen Ik kan nog niet zeggen dat het kwa verkoop storm loopt op mijn website, dit is omdat Facebook mij gewoon blokkeert. Ik kan wel allerlei omwegen verzinnen om mijn website her en der te delen of pagina's aanmaken waarvandaan mensen kunnen klikken naar mijn website,maar dan is er nog steeds het probleem dat mensen items op mijn site niet kunnen delen op Facebook, waardoor ik dus ook inkomsten misloop.

Het zit namelijk zo:

Na een HELE LANGE en ellendige periode ben ik eindelijk, na jaren weer bezig om iets voor mijzelf op te zetten. Ik heb heel veel armoede gekend en heb jarenlang moeten leven van een uitkering. Dit heeft mij veel stress opgeleverd omdat, als je leeft van een uitkering, gezien wordt als een parasiet van de samenleving. Ik heb HEEL VEEL kritiek te verdragen gehad van mensen die van toeten noch blazen wisten. Zij hadden géén idee van de ellende die ik doormaakte en als je online toegeeft te leven van een uitkering, dan ben je al snel het mikpunt van spot door zogenaamde 'geslaagde mensen', die het goed hebben gedaan in het leven.

Nu op iets latere leeftijd heb ik bepaalde talenten in mijzelf ontdekt, die ik EERDER niet kende en nu wil ik daarvan mijn broodwinning maken, zodat ik niet meer van een uitkering hoef te leven. Niet om mij tegenover die mensen te bewijzen, want met hun veeg ik mijn kont af. Maar eerder om mezélf iets te bewijzen, want leven van een uitkering is niet makkelijk, vooral als je bepaalde wensen hebt voor jezelf.

Ik ben vanwege ernstige geestelijke en lichamelijke gezondheidsproblemen jarenlang niet in staat geweest om te werken en ik sta te popelen om weer iets te gaan doen, vandaar dat ik nu ook bezig ben met mijn creatieve uitspattingen te delen en aan de man te brengen. Het is jammer dat het door Facebook niet lukt! Hoe krijg je in Godsnaam bekendheid voor je product als je niet gedeeld kan worden op Facebook?

Ik kan niet weer overstappen naar een andere host voor mijn website, ik ben blij met BLOGGER omdat het mij de functionaliteiten biedt die ik nodig heb voor mijn website!

Hopelijk wordt het probleem met Facebook een keertje opgelost, anders zie ik me genoodzaakt er echt weg te gaan, want ik wil hier geen onderdeel meer van zijn. Facebook staat mij niet eens toe mijn link te delen in hun messenger. Het is toch te gek voor woorden dat je niet eens kan delen wat jij wil in je persoonlijke messenger?

Gelukkig kan ik mijn berichten delen op YOORS, dat is toch eigenlijk ook een sociaal netwerk?

Waarom stappen niet meer mensen over naar alternatieven als TWIKIE of MEWE? Waarom laten wij ons leven bepalen door zo'n arrogant monster als Facebook?

Ik ben er helemaal klaar mee!

 

Mijn social media:

Reacties