Mooie luxueus gedecoreerde fles: 'Arabian dreams'


Bent u ook zo gek van gedecoreerde flessen? Dan zal deze prachtige, luxueus gedecoreerde fles u zeker bevallen...

.

Mooie luxueus gedecoreerde fles: 'Arabian dreams'

 
Zeer mooie en luxueus gedecoreerde fles: 'Arabian dreams'
Zeer mooie luxueus gedecoreerde fles...

Naam: 'Arabian dreams'
Jaar: 2019
Prijs: Op aanvraag
Gebruikte materialen: 
 • Oude wijnfles
 • Zwarte gesso
 • Metallic goud en brons acrylverf
 • 2 toiletrollen
 • Touw
 • Hobbylijm
 • Secondenlijm
 • Strassstenen
 • Hartje (van Action)
 • Bling gedeelte van servetring van de Action
 • Zelfklevende strass-decoratie ornamenten
 • Een stukje rits

Dit is de voorkant van de fles....

Om de hals van de fles te verlengen en te verdikken heb ik twee toiletrollen aan elkaar geplakt met tape. Deze heb ik met lijm bevestigd rond de hals van de fles en deze rondom goed vastgezet met tape.

Hierna smeerde ik het geheel (inclusief de hals) in met gesso en legde hierop enkele laagjes toiletpapier (om structuur te creëeren) en smeerd dit geheel ook in met zwarte gesso. Dit liet ik drogen.

Ik propte de toiletrollen op de hals van de fles ook vol met toiletpapier om het stevigheid te geven.

Zeer luxueus gedecoreerde wijnfles 'Arabian dreams'
Ik lijmde de rits om de hals van de fles en begon de fles vanaf de bovenkant RONDOM met touw te beplakken, dit deed ik met secondenlijm. Alleeerst beplakte ik het DOP-gedeelte met het touw in cirkels vanuit het centrum van de 'dop', en ik bedekte hiermee het bovenste gedeelte. Hierna lijmde ik touw in sierlijke krullen om de hals van de fles tot in het puntje van waar de rits geplakt is!

Vervolgens ging ik het touw om de fles wikkelen. Dit moet puntje voor puntje met secondenlijm omdat met gewone hobbylijm het touw steeds verplaatste, het moest dus onmiddellijk drogen, anders kon ik niet verder. Ik plakte het touw over het randje van de rits, zodat dit mooi afgewerkt werden werkte in een mooie ronde beweging naar beneden.

Ik plakte de randjes van de rits af met mooie, smalle strasssteentjes (Zelfklevend) en ook de rand langs waar het touw om de fles gewikkeld is plakte ik af met randjes zelfklevende strasssteentjes. Om het extra te laten plakken voegde ik nog hobbylijm eraan toe!

De onderste rand van de fles heb ik ook versierd met een reepje zelfklevende strasstteentjes, evenals het DOP-gedeelte. Bovenop de DOP plakte ik een STRASS-ornamentje in de vorm van een ster en in het midden van de ster plakte ik een grote zilveren kraal die ik eerst GOUD heb gespoten.

De 'lege' gedeelte tussen het gedrapeerde touw heb ik beplakt met strass-ornamentjes die ik bij de Action heb gekocht, maar dit deed ik pas NADAT ik de gehele fles weer had ingesmeerd, dus ook het TOUW gedeelte) met zwarte gesso en gepatineerd had met metallic goud, brons en zilver acrylverf (gekocht bij iHobby) Het touw-gedeelte in het middelste gedeelte van de fles heb ik voorzichtig met een ruwe kwast ingesmeerd met zilver-metallic verf. Het zwart is er doorheen zichtbaar en dit geeft een heel mooi effect!

Tot slot heb ik de gehele fles ingespoten met een dikke laag blanke lak. Ik ben zéér trots op het eind resultaat en het is mooier geworden dan ik aanvankelijk voor ogen hield :)
 

Blijf op de hoogte:

Wilt u op de hoogte blijven van mijn kunstwerken of er wellicht een aanschaffen Bezoek dan eens mijn Website. Daar kunt u meteen ook alle andere mooie dingen zien die ik maak, w.o. gedecoreerde flessen en ander DIY-spul.

U kunt mij ook volgen via de volgende Social Media:

Reacties